Shih tzu
Hallo, ik ben een Shih Tzu, een gezelschapshondje. Ik ben een klein hondje, maar kan ook goed waken. Ik ben in de omgang heel plezierig en kan een tikkeltje eigenwijs zijn. Ik kan goed met uw kinderen overweg, daar ben ik namelijk erg lief voor. Ik vind het leuk om buiten te wandelen, maar kan ook in het huis lekker spelen. Zegt u het maar.

Shih TzuAlgemene informatie

De Shih Tzu komt uit Tibet en wordt ook wel Tibetaans Leeuwtje genoemd. Het is een Oosters ras en gefokt als gezelschapshondje. Het is vroeger als geschenk aan het Chinese Koninkrijk gegeven, waar later mee gefokt werd. Rond de jaren 60 is dit hondje naar Nederland gekomen. De Shih Tzu is een klein hondje, maar toch is het een goede waakhond.

Het is geen probleem als u kinderen heeft, want daar kan het hondje goed mee overweg. De Shih Tzu houdt van wandelen en kan dan ook lekker ver. Toch is het geen eis voor dit hondje. Een beetje rondrennen in het huis geeft de Shih Tzu ook voldoening.

De vacht van deze kleine viervoeter moet regelmatig verzorgd worden, dit kan bijvoorbeeld door te borstelen. Als de Shih Tzu lang haar heeft, is het ook nodig om zo nu en dan te wassen. De Shih Tzu is er in veel kleuren. De Shih Tzu is af en toe zeer zelfverzekerd, hij moet daarom dan ook consequent worden opgevoed. U moet hierbij wel wat geduld hebben, maar dan kunt u het hondje ook veel bijbrengen.

Filmpje

Copyright © 2013 Hondenrassen.net - Alle rechten voorbehouden